Ga naar de inhoud

Wat zijn permalinks?

Door Koen Schipper op 8 april, 2018

Geschatte leestijd: 1 minuut

Permalinks zijn de permanente URL’s van je individuele blogpost of pagina op je WordPress site. Permalinks worden ook wel mooie links genoemd. Standaard gebruiken WordPress URL’s het query string formaat dat er ongeveer zo uitziet:

http://www.voorbeeldsite.nl/?p=233

Maar door te gaan naar Instellingen ” Permalinks optie pagina, kunt u de instellingen wijzigen om deze query strings te veranderen in menselijk leesbare strings. Voorbeeld:

http://www.voorbeeldsite.nl/2023/02/wordpress-voor-beginners/

Er zijn verschillende formaten die u kunt gebruiken. Dag en naam, ma en naam, numeriek, postnaam en andere. Elk formaat dat niet het standaardformaat is, is SEO-vriendelijk. Daarna komt het aan op uw voorkeur.

Waarom is dit zo belangrijk? Het is eigenlijk heel eenvoudig uit te leggen. Google en andere zoekmachines indexeren webpagina’s op basis van zoekwoorden, zodat mensen die bijvoorbeeld op google.nl zoeken snel de juiste pagina’s kunnen vinden.

Door je permalinks zo in te stellen dat ze zoekmachines helpen bij het correct indexeren van je pagina’s en berichten, zal jouw website uiteindelijk sneller worden gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *