Ga naar de inhoud

Wat is spam?

Door Koen Schipper op 8 april, 2018

Geschatte leestijd: 2 minuten

De term spam wordt gebruikt voor ongewenste gebruikersinhoud. In WordPress wordt het gebruikt voor ongewenste inhoud die wordt ingediend via opmerkingen, gebruikersregistratie, berichten, contactformulieren, of enige andere manier. Een spambericht, commentaar of inhoud bevat meestal buitensporige links, links naar onethische of illegale websites.

Deze websites kunnen malware bevatten die computers van gebruikers die deze webpagina’s bezoeken, kunnen aantasten. Het commentaarsysteem van WordPress is vaak het doelwit van spammers. Er zijn echter verschillende tools en plugins beschikbaar voor WordPress die kunnen helpen spam te matigen en onder controle te houden.

Spam kan schadelijk zijn voor de reputatie van een website als het niet wordt gecontroleerd. Gebruikers en bezoekers associëren websites met veel spam vaak met dezelfde categorieën als malware, spyware en andere websites met een slechte reputatie. Zoekmachines kunnen sites met veel links ook interpreteren als een “linkfarm” en de website bestraffen voor het toestaan van dergelijk gedrag en dergelijke inhoud.

WordPress wordt ook geleverd met een gebundelde plugin, Akismet genaamd, die websites helpt bij het bestrijden van commentaarspam. Een beheerder kan Akismet activeren vanuit het Plugins scherm in het WordPress admin gebied. Een Akismet account is vereist om het te gebruiken en gebruikers kunnen zich aanmelden wanneer ze de Akismet plug-in inschakelen in hun WordPress admin paneel.

Akismet heeft zowel gratis als betaalde opties, afhankelijk van het type website en gebruiker. Over het algemeen kunnen kleine persoonlijke websites de Akismet dienst gratis gebruiken en moeten grotere of commerciële websites betalen om de dienst te gebruiken. Er zijn ook andere plug-ins beschikbaar om de verschillende andere bovengenoemde vormen van spam te bestrijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *